Home / Raspunsuri la Intrebari / Cate kilograme este normal sa ia in greutate o gravida in sarcina?

Premiera medicala: reconstructie plex branial, la o fetita de sase luni – Spitalul Marie Curie, din Bucuresti

Doctor Alina Plesoianu

operatieO echipă medicală de mare complexitate, alcatuita din chirurgi plasticieni, coordonată de dr. Dragoş Zamfirescu şi din neurochirurgii pediatri dr. Sergiu Stoica şi dr. Sorin Târnoveanu, a realizat, la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului “Marie Curie”, prima operaţie de reconstrucţie de plex brahial la un o fetiţă de 6 luni, informează unitatea sanitară printr-un comunicat de presă.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 3 ore.

Paralizia obstetricală de plex brahial este o afecţiune care constă în paralizia parţială sau totală a unui membru superior. Apare cu o frecvenţă de 0,5-2 cazuri la 1.000 de naşteri şi constă în elongarea sau chiar ruperea nervilor care ies din coloana vertebrală cervicală şi asigură funcţia motorie şi senzitivă a membrului superior. Într-o proporţie importantă, paralizia obstetricală se vindecă spontan. 

Într-o proporţie importantă, paralizia obstetricală se vindecă spontan în câteva luni, dar există şi numeroase cazuri (aproximativ 10-15%) care rămân cu o invaliditate extremă pentru copil şi care crează un impact emoţional important asupra părinţilor. În aceste cazuri, singura speranţă o reprezintă doar o intervenţie chirurgicală.

“Până acum, toate aceste cazuri care necesitau intervenţii chirugicale erau trimise la Aachen, în Germania. Când am auzit de reuşitele chirurgului Dragoş Zamfirescu în genul acesta de intervenţii efectuate la adulţi, am zis că aceasta poate fi o şansă pentru copiii afectaţi şi pentru părinţii lor. Reuşita acestei operaţii le va deschide drumuri noi în viaţă, mai ales că, anual, la noi vin destule cazuri de acest gen”, a declarat conf. dr. Dana Craiu, şefa Clinicii de Neurologie Pediatrică de la Spitalul Bagdasar.

‘M-am bucurat enorm când am fost solicitat pentru acest caz. La adulţi am făcut operaţii de genul acesta chiar mai complicate din punct de vedere tehnic şi, în plus, statistic vorbind, rezultatele operaţiilor la copii sunt mult mai bune decât la adulţi. Sunt fericit să putem da o şansă acestor micuţi. Îi mulţumesc domnului doctor Sergiu Stoica, şeful Clinicii de Neurochirurgie de la spitalul “Marie Curie”, cu care am făcut o echipă chirurgicală şi umană excelentă şi care ne-a pus la dispoziţie întreaga infrastructură a secţiei, dar mai ales sala de operaţii cu dotări similare marilor centre internaţionale. În mod special, îi mulţumesc doamnei conferenţiar Dana Craiu, care a făcut eforturi deosebite pentru demararea acestui proiect”, a subliniat dr. Dragoş Zamfirescu.

Operaţia reprezinta rezultatul colaborării dintre Clinica de Chirurgie Estetică Zetta, Clinica de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Clinica de Neurochirurgie Marie Curie şi Clinicile de Neurologie şi de Recuperare Medicală de la Spitalul Bagdasar. AGERPRES(AS – autor Cornelia Stanciu, editor: Mihai Simionescu)

>>>Clic AICI pentru a adresa intrebarile tale Medicului Ginecolog<<<

Intreaba Medicul Ginecolog aici

Smiley faceRedactia Intreaba Ginecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura.

Va rugam sa adresati aici intrebarea dumneavoastra, precum si descrierea cat mai detaliata a cazului. Medicul Ginecolog vă va raspunde in cel mai scurt timp.

O zi frumoasa!

Va rugam sa detaliati aici cazul si sa formulati intrebarea sau intrebarile. Medicul Ginecolog va va raspunde in cel mai scurt timp.

Va rugam sa completati aici adresa de e-Mail pentru ca Medicul Ginecolog sa va poata expedia raspunsul.

(Verificare anti-Spam. Va multumim!)

Please wait...

About Redactia IntreabaGinecologul.ro

Redactia IntreabaGinecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura. >>>...Clic aici pentru a adresa intrebarile dumneavoastra...<<< Va vom raspunde cu multa placere, in cel mai scurt timp. O zi frumoasa!
Scroll To Top