Home / Raspunsuri la Intrebari / Cate kilograme este normal sa ia in greutate o gravida in sarcina?

Experiment StirileProTV: Cat de usor se transmite virusul hepatitic B sau C (Hepatita B sau Hepatita C) la salonul de cosmetica?

Doctor Alina Plesoianu

Romania ramane fruntasa intr-un top negru, cel al numarului de infectari cu hepatita de tip B sau C. Cumplit este ca in spatele fiecarui caz depistat sunt alte 3 de care nu stie nimeni.

Iar una din caile de transmitere raman, din pacate, tocmai saloanele de infrumusetare. In astfel de locuri foarte rar instrumentarul este sterilizat, astfel incat sa dispara toti microbii. In aceste conditii, daca esti bolnav, ori esti refuzat ori esti invitat sa ascunzi secretul rusinos.

Poti sa-ti faci o manichiura profesionala chiar si in conditiile in care le recunosti angajatilor ca esti infectat cu virusul hepatitic B? Greu de crezut. In cadrul unui experiment al Stirilor ProTV, 7 din 10 saloane au refuzat din start.

Din acest motiv, majoritatea femeilor infectate nu spun adevarul, iar boala se raspandeste. Iata cum pun problema cei de la saloanele de infrumusetare. “Doar daca va aduceti trusa dumneavoastra“, spun reprezentantii acestora.

Sterilizarea instrumentelor este reglementata prin legi care nu se respecta. Forfecuta de pilda ar trebui dezinfectata, conform unui ordin al Ministerului Sanatatii din 2007, cu produse biocide. Adica acele preparate care distrug orice organism daunator prin mijloace chimice sau biologice.

Virusurile hepatitice pot fi transmise din aceste saloane daca ustensilele nu sunt corect sterilizate, iar noi nu avem studii care arata cat de corect sunt dezinfectat“, a spus medicul Liana Gheorghe.

>>>Clic AICI pentru a adresa intrebarile tale Medicului Ginecolog<<<

Intreaba Medicul Ginecolog aici

Smiley faceRedactia Intreaba Ginecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura.

Va rugam sa adresati aici intrebarea dumneavoastra, precum si descrierea cat mai detaliata a cazului. Medicul Ginecolog vă va raspunde in cel mai scurt timp.

O zi frumoasa!

Va rugam sa detaliati aici cazul si sa formulati intrebarea sau intrebarile. Medicul Ginecolog va va raspunde in cel mai scurt timp.

Va rugam sa completati aici adresa de e-Mail pentru ca Medicul Ginecolog sa va poata expedia raspunsul.

(Verificare anti-Spam. Va multumim!)

Please wait...

About Redactia IntreabaGinecologul.ro

Redactia IntreabaGinecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura. >>>...Clic aici pentru a adresa intrebarile dumneavoastra...<<< Va vom raspunde cu multa placere, in cel mai scurt timp. O zi frumoasa!
Scroll To Top