Home / Raspunsuri la Intrebari / Cate kilograme este normal sa ia in greutate o gravida in sarcina?

Fumatul in sarcina: Fumez, ce urmari poate avea acest fapt asupra fatului?

Doctor Alina Plesoianu
INTREBARE:

Fumatul in sarcina: Fumez, ce urmari poate avea acest fapt asupra fatului?

RASPUNS:

Fatul expus la fumul de tigara primeste mai putin oxigen si substante nutritive. Din aceasta cauza, exista riscul ca nou-nascutul sa aiba o greutate mica la nastere sau chiar sa se nasca inainte de termen.

Mai mult, fumul de tigara poate sa aiba efecte pe termen lung asupra intelectului copilului, iar acesta va fi mai predispus la infectii respiratorii, alergii, astm bronsic.

De aceea, se recomanda pe cat posibil renuntarea la fumat in timpul sarcinii sau reducerea considerabila a numarului de tigari fumate pe zi.

Doctor Alina Plesoianu

>>>Clic AICI pentru a adresa intrebarile tale Medicului Ginecolog<<<

Intreaba Medicul Ginecolog aici

Smiley faceRedactia Intreaba Ginecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura.

Va rugam sa adresati aici intrebarea dumneavoastra, precum si descrierea cat mai detaliata a cazului. Medicul Ginecolog vă va raspunde in cel mai scurt timp.

O zi frumoasa!

Va rugam sa detaliati aici cazul si sa formulati intrebarea sau intrebarile. Medicul Ginecolog va va raspunde in cel mai scurt timp.

Va rugam sa completati aici adresa de e-Mail pentru ca Medicul Ginecolog sa va poata expedia raspunsul.

(Verificare anti-Spam. Va multumim!)

Please wait...

About Redactia IntreabaGinecologul.ro

Redactia IntreabaGinecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura. >>>...Clic aici pentru a adresa intrebarile dumneavoastra...<<< Va vom raspunde cu multa placere, in cel mai scurt timp. O zi frumoasa!
Scroll To Top