Home / Raspunsuri la Intrebari / Cate kilograme este normal sa ia in greutate o gravida in sarcina?

Nastere naturala: Se poate naste natural a doua oara, in situatia in care prima nastere a fost realizata prin operatie cezariana?

Doctor Alina Plesoianu
INTREBARE:

Nastere naturala: Se poate naste natural a doua oara, in situatia in care prima nastere a fost realizata prin operatie cezariana?

RASPUNS:

Da. Se poate naste natural a doua oara, chiar daca prima nastere a fost realizata prin cezariana, insa cu conditia sa nu existe cauze medicale asociate care pot indica practicarea unei operatii cezariene (precum: disproportie cefalo-pelvica, sarcina multipla, placenta praevia, doua sau mai multe cicatrici dupa cezariene si nicio nastere vaginala, cezariana in mai putin de 2 ani etc.).

Pacientele candidate pentru o nastere normala dupa o cezariana sunt cele care au o incizie transversala. Fatul trebuie sa fie in prezentatie cefalica, iar travaliul sa se declanseze spontan.

>>>Clic AICI pentru a adresa intrebarile tale Medicului Ginecolog<<<

Intreaba Medicul Ginecolog aici

Smiley faceRedactia Intreaba Ginecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura.

Va rugam sa adresati aici intrebarea dumneavoastra, precum si descrierea cat mai detaliata a cazului. Medicul Ginecolog vă va raspunde in cel mai scurt timp.

O zi frumoasa!

Va rugam sa detaliati aici cazul si sa formulati intrebarea sau intrebarile. Medicul Ginecolog va va raspunde in cel mai scurt timp.

Va rugam sa completati aici adresa de e-Mail pentru ca Medicul Ginecolog sa va poata expedia raspunsul.

(Verificare anti-Spam. Va multumim!)

Please wait...

About Redactia IntreabaGinecologul.ro

Redactia IntreabaGinecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura. >>>...Clic aici pentru a adresa intrebarile dumneavoastra...<<< Va vom raspunde cu multa placere, in cel mai scurt timp. O zi frumoasa!
Scroll To Top