Home / Raspunsuri la Intrebari / Cate kilograme este normal sa ia in greutate o gravida in sarcina?

Respectul medicului pentru Om (Editorial Alina Plesoianu)

Doctor Alina Plesoianu

Înainte de a purcede la sondarea şi evaluarea conexiunilor dintre soma şi psiché, trebuie subliniat dintru bun început faptul că medicina, aidoma pedagogiei, nu reprezintă o meserie ca oricare alta, ci este mai degrabă o vocaţie, dacă nu chiar un destin. Un medic adevărat, dincolo de calitatea pregătirii, ar trebui în primul rând să aibă un respect deosebit pentru complexul uman. Medicul, pentru a tămădui, e necesar să şi iubească trupul uman. Un medic care vindecă trebuie să fie un medic căruia îi place să vindece, pentru că iubeşte omul şi trupul său.

De ce această abordare? Pentru că, asumat sau insinuat la nivel subconştient, gândul acesta vizitează orice pacient: „Un medic care mă vindecă fără să mă iubească este un medic care mă jigneşte, deoarece mă lasă astfel pradă sentimentului că sunt dependent de el. Un medic care mă vindecă iubindu-mă, îmi vindecă şi sufletul”. O boală este în mare măsură şi o rană sufletească. Fie o generează, fie este generată de către aceasta. Un medic nu are numai a vindeca, el trebuie să şi tămăduiască.

A tămădui înseamnă să te ocupi în aceeaşi măsură şi de vindecarea sufletească a bolnavului. Unui tânăr medic rezident ar fi bine a i se spune: “Pune un pansament peste rana unui om într-un mod rece şi mecanic, apoi încearcă să repeţi gestul presărând de această dată şi iubire în ceea ce faci. Vei vedea imediat diferenţa”.

Alina Plesoianu
Drd. Medic Specialist Obstetrică-Ginecologie

>>>Clic AICI pentru a adresa intrebarile tale Medicului Ginecolog<<<

Intreaba Medicul Ginecolog aici

Smiley faceRedactia Intreaba Ginecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura.

Va rugam sa adresati aici intrebarea dumneavoastra, precum si descrierea cat mai detaliata a cazului. Medicul Ginecolog vă va raspunde in cel mai scurt timp.

O zi frumoasa!

Va rugam sa detaliati aici cazul si sa formulati intrebarea sau intrebarile. Medicul Ginecolog va va raspunde in cel mai scurt timp.

Va rugam sa completati aici adresa de e-Mail pentru ca Medicul Ginecolog sa va poata expedia raspunsul.

(Verificare anti-Spam. Va multumim!)

Please wait...

About Redactia IntreabaGinecologul.ro

Redactia IntreabaGinecologul.ro, condusa de Alina PLESOIANU (Doctorand Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie), este pregatita sa va ofere raspunsuri rapide pentru orice intrebare din sfera: ginecologie, sarcina, nastere, neonatologie, puericultura. >>>...Clic aici pentru a adresa intrebarile dumneavoastra...<<< Va vom raspunde cu multa placere, in cel mai scurt timp. O zi frumoasa!
Scroll To Top